Viridis

Drvni klaster prepoznao Albaniju kao tržište puno prilika.

Novosti   |   Mateja Cah  |  04.12.2014.

U razdoblju od 22. do 26. studenog Drvni klaster Viridis sudjelovao je na Međunarodnom sajmu PANAIR 2014. u Tirani te je predstavio proizvode i buduće planove članova klastera, točnije proizvode tvrtke Pan parket d.o.o., Palković d.o.o., Hrastico, A.M.S.-Biomasa d.o.o. i Drvene konstrukcije d.o.o. Izlaganje na sajmu sufinanciralo je Ministarstvo poduzetništva i obrta kroz Program poticanja poduzetništva i obrta, Poduzetnički impuls 2014. godine.

Zahvaljujući nastupu na sajmu, prikupljene su informacije iz prve ruke o potrebama tržišta, njihovim preferencijama, platežnoj moći te načinu poslovanja. Albanija predstavlja izrazito zanimljivo tržište, s obzirom da ona tek sada doživljava svoj rast, a srednji sloj stanovništva postepeno jača.

Članovi klastera stupili su u kontakt s brojnim potencijalnim kupcima, potencijalnim maloprodajnim distributerima, arhitektima te vlasnicima hotela. Izložbeni prostor klastera posjetio je i veleposlanik Republike Hrvatske u Albaniji, Aleksander Stipetić, koji je pružio punu podršku prilikom pristupa tržištu.

Albanija je tržište koje tek započinje svoj rast, što svakako predstavlja priliku za proizvođače s područja Virovitičko-podravske županije  te smatramo kako se do godine treba još snažnije angažirati oko predstavljanja u Tirani te prikupiti što veći broj izlagača iz različitih sektora.

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.