Viridis

Drvni klaster Viridis osigurao 447.351,58 kuna za jačanje drvne industrije Virovitičko-podravske županije

Novosti   |   13.11.2014.
Drvni klaster Viridis osigurao 447.351,58 kuna za jačanje drvne industrije Virovitičko-podravske županije

Drvni klaster Viridis okuplja drvne prerađivače s područja Virovitičko-podravske županije te se bavi aktivnim razvojem projekata koji će doprinijeti jačanju konkurentnosti drvno-prerađivačkog sektora županije. Trenutno drvni klaster okuplja 5 tvrtki, Pan-parket d.o.o., Drvene konstrukcije d.o.o., Obrt Tehnohit-HR, A.M.S.-Biomasa d.o.o., Palković d.o.o. te Razvojnu agenciju VIDRA i Šumarski fakultet u Zagrebu. Proizvodnja svih članova nalazi se na području Virovitičko-podravske županije koja ima velik potencijal drvne sirovine te dugu tradiciju.

Prijavom na Program poticanja poduzetništva i obrta za 2014. godinu, Poduzetnički impuls 2014., Mjera A3. Poduzetništvo klastera, za koji je nadležno Ministarstvo poduzetništva i obrta, Drvni klaster Viridis osigurao je financiranje projekta ukupne vrijednosti 596.470,44 kuna. Ministarstvo će sufinancirati projekt sa 75% sredstava, u iznosu od 447.351,85 kuna.

Odobreni projekt temelji se na razvoju zajedničkog proizvoda članica drvnog klastera, modularnog drvenog objekta za javnu namjenu te su osigurana sredstva za izradu projektne dokumentacije i izradu potrebnih certifikata.

Zahvaljujući sredstvima drvni klaster će u narednih 12 mjeseci snažno promovirati rad članica i njihove proizvode. U mjesecu studenom izlagati će na Međunarodnom sajmu u Tirani, dok će u 2015. godini osigurati predstavljanje zajedničkog proizvoda zainteresiranim kupcima na europskom tržištu.

Iz Drvnog klastera naglašavaju, kako se nadaju, da će drvni prerađivači iz Virovitičko-podravske županije prepoznati važnost njihovih aktivnosti te se pridružiti njihovoj inicijativi.

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.