Viridis

Drvni klaster Virovitičko-podravske županije VIRIDIS u Ministarstvu poduzetništva i obrta

Novosti   |   11.03.2014.
Drvni klaster Virovitičko-podravske županije VIRIDIS u Ministarstvu poduzetništva i obrta

Ministarstvo poduzetništva i obrta primilo je predstavnike Drvnog klastera Virovitičko-podravske županije 07.03.2014.godine na informativni sastanak u vezi prijave klastera na Poduzetnički impuls 2014. godine. Prema  ohrabrujućim riječima iz ministarstva klaster je dobio poticaj za što aktivniju i kvalitetniju prijavu projekta klastera na program  Ministarstva poduzetništva i obrta. Iznenađeni su našim projektnim prijedlozima i nadasve brojem ljudi koji klaster zapošljava kao i količinom izvoza koja se ostvari unutar članica klastera.  Projektne ideje koje ima klaster za nadolazeće razdoblje naišle su na  pozitivne stavove unutar ministarstva stoga očekujemo i vjerujemo u uspješan period koji nam predstoji sa potpornim programima ministarstva  za drvoprerađivački  sektor i posebno za oblik udruženja kao što je klaster koji je osnovna težnja svake razvijene zemlje a posebno Hrvatske.  

Sastanku s predstavnicima Ministarstva poduzetništva i obrta gđom. Keser, gđom.  Radanović i g. Ševom prisustvovale su  ravnateljica Regionalne razvojne agencije  VIDRA-e Natalija Havidić , njena zamjenica i tajnica Drvnog klastera Virovitičko-podravske županije Neda Martić i menadžerica klastera Sanela Orjević . Tijekom dužeg neformalnog razgovora ravnateljica Vidre je inicirala teme budućih razvojnih projekata kojim će se dodatno ojačati snaga i suradnja drvoprerađivača županije što je naišlo na pozitivne stavove i podršku ministarstva. Zadovoljstvo sa radom VIDRA-a u okviru njene podrške županijskim drvoprerađivačima  posebno je istaknuto kroz prijavljen projekt na Strukturne fondove EU „ Panonski drvni centar kompetencija“. Pozdravila nas je i pomoćnica ministra gđa. Zdenka Lončar i pohvalila udruženje drvoprerađivača u klaster kao i aktivnost Regionalne razvojne agencijeVIDRA-e.

Klaster će aktivirati veliku količinu svoje snage kako bi proizveo što bolje razvojne projekte koje će vjerujemo prepoznati i potporne institucije države. Osnovnu snagu vidimo u razvitku proizvodnje i zapošljavanju a za čije ostvarenje očekujemo sufinanciranje iz otvorenih mjera pri nadležnim ministarstvima.  

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.