Viridis

Krunoslav Kovač: "Drvo mi je primarno"

Novosti   |   20.03.2014.
Krunoslav Kovač: "Drvo mi je primarno"

                Članovi klastera VIRIDIS  kontinuirano dokazuju svoje znanje, inovativnost i moderni pristup dizajniranju interijera s prirodnim materijalima kao što je neizostavno drvo.  Časopis Dom i dizajn  objavio  je radove člana Drvnog klastera Virovitičko-podravske županije Viridis - arhitekta i dizajnera namještaja i interijera Krunoslava Kovača koji je primjer gdje dobra ideja, kontinuirani rad i osluškivanje trendova  stvara zanimljive proizvode čiji dizajn privlači pozornost svjetskih kupaca.  Kovač svoju inspiraciju izvlači iz prirode i baštine  te stvara zadivljujuće proizvode. Njegova najnovija kolekcija Arshany i WG010, koje se baziraju na autohtonom materijalu oblikovanom u modernu formu jednostavnih linija naišle su na brojne pohvale struke. Kovač ističe : „Drvo mi je primarno, a staklo sekundarno. Oblikovanje prati snažnu strukturu - god orahovine, što naglašava autohtonost prirode. Kolekcija se sastoji od stolca, stola, komode i klupe - kaže Kovač i dodaje kako se kod programa Arshany više orijentirao na svoj zavičaj i dobro očuvani hrast te brijest, koji su nekada bili sastavni dijelovi građe tradicijskih seoskih kuća i štala.“

Kovač potpisuje mnogobrojne interijere HT-a, veliki broj državnih tvrtki i veleposlanstava. Kolekcije MOBIL, SPEKTAR i TREND izlagao je na domaćim i stranim sajmovima te za iste dobio nekoliko nagrada.

Tvrtke iz klastera VIRIDIS s kojima on ima odličnu višegodišnju suradnju su Hrastico iz Pitomače i Ciprijanović iz Orahovice, s kojima je realizirao nekoliko kolekcija, ali nastavlja i sa izradom idejnih konceptualnih arhitektonskih projekata. Klaster udružuje i druge  raznovrsne proizvodnje  odnosno  drvoprerađivače kao što su Drvene Konstrukcije iz Voćina , Pan-parket d.o.o iz Čačinaca, Palković d.o.o., A.M.S. Biomasu. d.o.o., Pilana Ivča itd.  Ovdje se vidi i snaga udruživanja u klaster VIRIDIS koji pokušava stvoriti što veću mrežu suradnje kako bi ovakvi projekti ugledali svjetlo dana. Ovakva suradnja je svijetli primjer gdje sinergija dobrog i promišljenog dizajna, nadasve posvećenog prirodi a u realizaciji proizvođača namještaja pronalazi svoj put ka tržištu i privlači pozornost oka svjetskog kupca što je svojevrsno priznanje dobrom radu. Nadamo se da će što više ideja arhitekta i dizajnera Kovača naši proizvođači biti u mogućnosti proizvesti odnosno da će nadležna ministarstva i institucije dati kapacitete i potporu proizvodima klastera te da će se isti naći u londonskim, francuskim , njemačkim i ostalim europskim interijerima.

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.