Viridis

Namještaj VIRIDIS drvnog klastera Virovitičko-podravske županije u Tanzaniji

Novosti   |   07.11.2013.
Namještaj VIRIDIS drvnog klastera Virovitičko-podravske županije u Tanzaniji

Donatori iz naše županije, članovi drvnog klastera Viridis izradili i donirali su namještaj za dječji vrtić u Sirotištu Sv. Ante u Songei. Nakon dugačkog puta od 6 mjeseci namještaj je stigao na odredište.Kontejner je utovaren na brod u luci Rijeka, putovao do luke Dar es Salaam u Tanzaniji, a zatim kamionom do Songee još 1000 km.

Namještaj je stigao neoštećen i na broju. Iz Hrvatske je doputovao volonter iz Koprivnice Ranko Stančec koji će montirati namještaj i završiti radove na dječjem vrtiću. Nedostaje još nekoliko prozora i završno bojanje, ali i to će uskoro biti završeno.

Za tu prigodu namještaj je posebno dizajniran i u cijelosti izrađen od novih i kvalitetnih materijala. Zadatak je bio dosta složen, radi se o vrtiću za 120 djece, a na raspolaganju imaju samo tri veće prostorije, ukupno 120 m2. Izrađeno je 60 stolova, 60 klupa i 12 ormara. Namještaj je morao biti djelom demontažan zbog brodskog kontejnerskog prijevoza.

Slike vesele  i nasmijane dječice iz Songee najbolja je nagrada i zahvala donatorima.

Humanitarna organizacija Kolajna ljubavi skrbi za 500 djece u Tanzaniji, putem kumstava, i smještaja u sirotištu. Skrb o djeci vode u cijelosti volonteri iz Hrvatske.

Donatori opreme vrtića:

( članovi VIRIDIS-a abecednim redom )

  1. Ciprijanović d.o.o., Orahovica
  2. Elektromehanika Došen, Virovitica
  3. Hrastico, Pitomača
  4. Krunoslav Kovač, Ured ovlaštenog arhitekta, Virovitica
  5. Palković d.o.o., Virovitica
  6. Pan parket, d.o.o., Orahovica
  7. Paneli-Matasić d.o.o. Virovitica
  8. Vidra, agencija za regionalni razvoj VPŽ, Virovitica
  9. Viridis, drvni klaster VPŽ, Virovitica

(www.virovitica.net)

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.