Viridis

Osnovan Hrvatski klaster konkurentnosti drvno-prerađivačkog sektora

Novosti   |   ravidra.hr  |  01.02.2013.
Osnovan Hrvatski klaster konkurentnosti drvno-prerađivačkog sektora

U Ministarstvu gospodarstva održana je Osnivačka skupština Hrvatskog klastera konkurentnosti drvno-prerađivačkog sektora koji obuhvaća čitavo područje Republike Hrvatske a obuhvaća gospodarstvenike, znanstvene i institucije javnog sektora. Na ovaj način su definirani i financirani klasteri u većini zemalja EU. U Upravni odbor klastera izabrano je čak 4 predstavnika Virovitičko-podravske županije: Danijel Smiljanić direktor PanParketa d.o.o. Čačinci i Mario Abramović direktor Drvenih konstrukcija d.o.o. Voćin kao predstavnici VIRIDIS-a – Drvnog klastera VIrovitičko-podravske županije te Tomislav Tolušić, župan Virovitičko-podravske županije koji u klasteru predstavlja jedinice područne (regionalne) samouprave.

 

Ivan Slamić, direktor Tvina d.o.o. izabran je na mjesto dopredsjednika Hrvatskog klastera konkurentnosti, a predsjednik je Marijan Kavran, predstavnik Klastera sjeverozapadne Hrvatske. Uloga ovog klastera je jačanje konkurentnosti drvnoprerađivačke industrije, aktivno korištenje i povezivanje sa znanstvenim institucijama kako bi ostvarili bolji finalni proizvod, novozapošljavanje ali smanjenje troškova rada članica klastera. Klasteri će se financirati kroz OP za regionalnu konkurentnost sredstvima EU fondova.

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.