Viridis

Potpisana 32 Sporazuma o dodjeli tehničke pomoći u pripremi za projekte javne poslovne, turističke i kulturne infrastrukture

Novosti   |   ravidra.hr  |  12.07.2012.
Potpisana 32 Sporazuma o dodjeli tehničke pomoći u pripremi za projekte javne poslovne, turističke i kulturne infrastrukture

U Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije potpisana su trideset i dva Sporazuma o dodjeli tehničke pomoći u pripremi za projekte javne poslovne, turističke i kulturne infrastrukture. Sporazume su potpisali potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić i korisnici tehničke pomoći: župani Zadarske, Istarske, Ličko-senjske, Virovitičko-podravske i Primorsko-goranske županije, gradonačelnici Karlovca, Benkovca, Orahovice, Pakraca i Vinkovaca, te drugi predstavnici lokalne i regionalne samouprave kao i regionalnih razvojnih agencija. Ugovor je u ime Županije potpisao virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić te u ime Grada Orahovice, gradonačelnik Josip Nemec. Župan Tomislav Tolušić, sporazum je potpisao za projekt Virovitičko-podravske županije – Centar izvrsnosti za drvnu industriju – Panonski drvni centar, dok je gradonačelnik Orahovice Josip Nemec, potpisao sporazum za projekt Uređenje turističko-rekreacijskog centra Jezero-Ružica Grad-Hercegovac u Orahovici.

Projekt Centar izvrsnosti za drvnu industriju – Panonski drvni centar, koji je u suradnji s Drvnim klasterom VIRIDIS napisala VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, pružat će usluge mikro, malim i srednjim poduzetnicima ne samo Virovitičko-podravske, već i ostalim poduzetnicima Panonske regije. Prijavljeni projekt imat će elemente slične kao i kompleks Holzclustera u Austriji, a s ciljem podizanja konkurentnosti drvne industrije Virovitičko-podravske županije.

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.