Viridis

Predstavljanje drvoprerađivača iz klastera VIRIDIS na Međunarodnom sajmu u Beogradu

Novosti   |   22.11.2013.
Predstavljanje drvoprerađivača iz klastera VIRIDIS na Međunarodnom sajmu u  Beogradu

Drvni klaster Virovitičko-podravske županije VIRIDIS predstavio je svoje članice i njihove proizvode na  Međunarodnom sajmu namještaja, opreme i unutrašnjih dekoracija (UFI) u Beogradu  od 11.-17.11.2013. koji je najveći sajam te vrste u regiji. Pod nastupom  klastera predstavljeni  su Virovitičko-podravski drvni proizvođači: CIPRIJANOVIĆ d.o.o., DRVENE KONSTRUKCIJE d.o.o., TEHNOHIT-HR, PALKOVIĆ d.o.o., PAN- PARKET d.o.o. te Ured ovlaštenog arhitekta KRUNOSLAV KOVAČ i ŠUMARSKI FAKULTET ZAGREB.

Predstavljanje klastera na međunarodnom sajmu namještaja, opreme i unutrašnjih dekoracija u Beogradu financirano je kroz projekt – Poduzetnički impuls 2013 i sredstvima VIDRE- Razvojne agencije Virovitičko-podravske županije i Hrvatske gospodarske komore.

Velik interes tržišta i distributera  privukao je proizvođač  Ciprijanović d.o.o. sa dizajnom stolice od oraha, što dokazuje kontinuiran rad i pohvaljuje dizajnerska rješenja koja nudi tvrtka Ciprijanović d.o.o. na tržištu stolica. Pan-parket d.o.o. uz još ukupno tri izlagača parketa predstavio je svoj kvalitetan proizvod i privukao interes. Vraćanje prirodnim materijalima bez umjetnih bojila i posebno namještaju koji prikazuje izvornu boju i linije  godova drveta je svakako hit koji vlada industrijom proizvodnje namještaja, što prepoznaje tržište  i pojedinačan kupac u izvedbi proizvođača Tehnohit-HR Hrastico iz Pitomače i dizajnu Krunoslava Kovača.  Ekonomičnost, funkcionalnost za svaki prostor pokazao je šarmantan komad namještaja proizvođača Palković d.o.o.  koji je zaustavio oko modernog  mladog čovjeka.

U sklopu sajma predstavljen je projekt Panonski drvni centar kompetencija Virovitičko-podravske županije i VIDRE. Drvoprerađivači su pozdravili projekt, građevinska struka pohvalila izgled i idejno rješenje budućeg centra kao i dosadašnji rad člana klastera Drvene konstrukcije d.o.o. iz Voćina

Vjerujemo da će ostvareni kontakti sa sajma u Beogradu otvoriti nove mogućnosti za proširenje tržišta članova klastera i razvoj novih poslovnih odnosa te da će usmjeriti dizajnerska rješenja k nekim novim idejama u području uređenja interijera.

Internacionalni karakter sajma su obilježili izlagači iz Turske ( najviše u djelu okova za namještaj, iverice i ostalih repromaterijala), iz Bosne i Hercegovine,  Crne Gore, Slovenije (parket ), Makedonije (dekoracije) i proizvođači iz Hrvatske zajedno sa VIRIDIS-om koji je ujedno bio i jedini klaster na beogradskom sajmu.

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.