Viridis

Predstavljanje poduzetnika VPŽ na Hrvatsko-mađarskom gospodarskom sajmu u Koprivnici

Novosti   |   ravidra.hr  |  05.07.2012.
Predstavljanje poduzetnika VPŽ na Hrvatsko-mađarskom gospodarskom sajmu u Koprivnici

Na ukupno cca 80 kvadrata u sklopu Hrvatsko-mađarskog gospodarskog sajma u Koprivnici predstavili su se i poduzetnici iz Virovitičko-podravske županije. Naime riječ je o projektu 4S4F (Four Seasons Four Fairs)  iz IPA  programa  CBC Mađarska Hrvatska u kojem je VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije Projektni partner (PP1), a u kojem je  vodeći partner poduzetnički centar županije Somogy dok je Grad Koprivnica drugi partner na projektu (PP2) .

Svrha Hrvatsko-mađarskog gospodarskog sajma je okupiti mala i srednja poduzeća s područja Grada Koprivnice, Grada Kapošvara i te Virovitičko-podravske županije  te njihovih okolica te stvoriti prostora za razmjenu iskustva i informacija te za umrežavanje i zemljopisno širenje  gospodarskih aktivnosti. Otvorenje sajma bilo 29.06.2012. godine u 20,30 sati dok je službeno zatvaranje sajma bilo sinoć 01.07.2012. godine  u 18,00 sati .

Kroz projekt 4S4F poduzetnici tri županija imali su priliku predstaviti se na ukupno četiri sajma. To je bio sajam u Kapošvaru u devetom mjesecu prošle godine,  Međunarodni sajam gospodarstva  VIROEXPO 2012., sajam u Barcu u svibnju ove godine te kao posljednji sajam u Koprivnici.  Rezultati projekta za koje je odgovorna VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije su slijedeći: organizirano izlaganje poduzetnika na sajmu VIROEXPO 2012 na 300 m kvadratnih, postavljen štand u okviru sjedišta Razvojne Agencije VIDRA  koji simbolizira gospodarsku povezanost triju županija, a ujedno je i garaža za smještaj jednog službenog automobila, postavljena web stranica projekta, nabavljena uredska oprema, nabavljena četiri mobitela za projektni  tim te izrađen propagandni materijal ( mape projekta, bedževi, kemijske olovke ) . Izrazito važna komponenta ovog projekta je izrazito dobro partnerstvo koje je rezultiralo novim projektnim prijedlozima u trećem natječaju IPA CBC Mađarska – Hrvatska.

Poduzetnici koji su se predstavili na sajmu članovi su drvnog klastera “VIRIDIS”,  a informacije o njima koje su objavljene u Katalogu sajma su slijedeće.

Tablica poduzetnika predstavljenih na sajmu u Koprivnici (29.06. – 01.07.2012.)

CIPRIJANOVIĆ d.o.o. Ciprijanović d.o.o. osnovana je 1999. godine kao obiteljska tvrtka čiji su članovi u upravi. Od osnutka tvrtka ostvaruje stalan rast. Zahvaljujući stručnom kadru, inovativnoj tehnologiji i kontinuiranom ulaganju u proizvodni sustav, danas se ubraja među vodeće drvoprerađivače u zemlji. Tvrtka je i važan izvoznik jer izvozi svojih 72 % proizvoda, najviše na tržišta EU i EFTA.

Proizvodni program uključuje finalnu proizvodnju masivnog namještaja (stolice,stolovi,kreveti,komode,vitrine) te masivnih lijepljenih ploča i briketa. Sve proizvode odlikuje prepoznatljiva kvaliteta materijala i izrade.

DRVENE KONSTRUKCIJE d.o.o. Tvrtka je osnovana 2003 g.

Proizvode  lijepljeno lamelirano drvo za  drvne konstrukcije i opremljeni su  za izvođenje inženjerskih drvenih konstrukcija. Poznati su po izvedenim  zahtjevnim projektima na mnogim farmama, tvornicama, zatvorenim bazenima i sl.  Drvene konstrukcije zbog pozitivnog utjecaja  na razvoj i življenje čovjeka te zbog pozitivnog utjecaja na zaštitu okoliša  danas se sve više preporučuju u izgradnji konstrukcija

TEHNOHIT HR. TEHNOHIT-HR je osnovan 2004 godine.  Proizvodi  su objedinjeni brandom HRASTICO a odlikuje ih moderan i funkcionalan dizajn, visoka kvaliteta materijala i obrade te povoljna cijena. Na tržištu smo poznati po komodama, stolovima, vinotekama, opremanju restorana, podruma i privatnih objekata.

Priznanja : Brončanu medalju 2010 za dizajn i kvalitetu dobivenu na sajmu Ambienta

Mikropoduzetnik godine – priznanje dobiveno od ministarstva 2010 godine

PAN – PARKET d.o.o Tvrtka PAN PARKET d.o.o. osnovana je 1996. godine . Bavi se proizvodnjom

iz preko 20 različitih vrsta drva, dominantno hrvatskih lišćara, a izrađuje se višeslojni parket (troslojni) sljedećih karakteristika: Dimenzija: 2200 dužina×206 širina×13,5 debljina (u mm)

Osnovni materijal čini visoko vrijedno domaće drvo lišćara (pretežito hrast, jasen, bukva, javor, pareni bagrem, parena trešnja, parena kruška, pareni orah, kesten). Također dio se proizvoda izrađuje do egzotičnih vrsta drva iroko I doussie;

PALKOVIĆ D.O.O. PALKOVIĆ D.O.O. obiteljsko poduzeće  osnovano je 1992 godine a izrastao je iz obrta koji je osnovan još davne 1964. godine.  Iz bogate proizvodnje izdvajaju se kuhinje, regali, dječje i spavače sobe, klizni ormari, uredski namještaj. Poznati su po opremanju hotela , apartmana i poslovnih prostora. Sav namještaj se izrađuje po mjeri a može ga se naći i u vlastitom prodajnom salonu. Za svu kupljenu robu prijevoz
URED OVLAŠTENOG ARHITEKTA Krunoslav Kovač Registriran za arhitektonsko projektiranje, dizajn i nadzor. Poznat po brojnim priznanjima iz domene dizajniranja među kojima je MOBIL OPTIMUM  – brončana plaketa  za oblikovanje namještaja od cjelovitog drveta i stakla na međunarodnom sajmu Ambijenta 2011. godine
SVEUČILIŠTE U ZAGREBU

ŠUMARSKI FAKULTET ZAGREB

osnovan 1898. godine i jedina je visokoškolska institucija u RH  Hrvatskoj koja ustrojava i izvodi sveučilišne i stručne studije te znanstveni i stručni rad u znanstvenom području biotehničkih znanosti, u znanstvenom polju šumarstva i u znanstvenom polju drvne tehnologije. Poslovanje Fakulteta odvija se u svim segmentima u skladu s prestižnim certifikatom EN ISO 9001:2008, moderni studijski programi usklađeni su sa zahtjevima Bolonjskog procesa, znanstveno-nastavne i stručne aktivnosti odvijaju se prema europskim ESG standardima a laboratoriji su akreditirani sukladno normi HRN EN ISO/IEC 17025.
VIDRA – Agencija za regionalni razvoj VPŽ Osnovana 2008. godine s ciljem da kroz suradnju sa svim socijalnim partnerima poveća  konkurentnosti županije. Posebno su uspješni u korištenju EU sredstava u svim područjima od gospodarstva, školstva, udruga i sl. Kroz projekte razvijena su i brojana partnerstva sa obrazovnim i istraživačkim institucijama. Posebno su poznati to izradi IPARDA, IPA III-C, IPA IV te IPA CBC gdje su već proveli tri natječaja, upravo provode 14 natječaja i prijavili su dodatnih 14 natječaja. Posebno vodimo brigu o udruživanju poduzetnika i ostalih socijalnih partnera te smo do sada osnovali dva klastera i tri LAGA.
VIRIDIS – DRVNI KLASTER VIROVITIČKO-PODRASKE ŽUPANIJE Udruga VIRIDIS – drvni klaster Virovitičko-podravske županije  ima  9 članica . Čine ga Razvojna Agencija VIDRA, znanstvena institucija, ured za dizajn te 6 tvrtki koje se bave proizvodnjom u drvnom sektoru ( drvne konstrukcije, parket, namještaj, opremanja objekata i sl. ). Proizvodne tvrtke klastera zapošljavaju ukupno  350 djelatnika a ostvaruju ukupan prihod od 133 mil. kn, od čega na izvoznom tržištu 61 %. Tvrtke članice posluju stabilno a u posljednjoj godini bilježe prosječan rast od oko 5 %.

Klaster VIRIDIS stoga predstavlja ozbiljnog partnera za suradnju jer raspolaže kvalitetnim ljudskim potencijalom i zavidnim tehnološkim mogućnostima. Klaster je u mogućnosti osigurati poslove od idejnih rješenja do gotovih finalnih proizvoda primjenjujući moderne dizajnerske  trendove što uz stručan kadar i suvremenu tehnologiju osigurava vrhunsku kvalitetu proizvoda.

Prije  službenog otvaranja sajma u 15 sati u Gradskoj vijećnici, Zrinski trg 1 u Koprivnici održana je i završna konferencija projekta. Svaki od partnera prezentirao je aktivnosti po partneru i rezultate koji su se ostvarili. Prezentaciju u ime Razvojne Agencije VIDRA održala je Neda Martić – asistent na projektu kod PP1. Nakon prezentacije Igor Andrović direktor VIROEXPO-a pozvao je poduzetnike da se prijave na slijedeći Međunarodni sajam gospodarstva VIROEXPO 2013.  Završnoj konferenciji  prisustvovale su Emina Ciriković,  Željka Andrić te  Monika Počepan, djelatnice Razvojne Agencije VIDRA i  članice projektnog tima.

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.