Viridis

Predstavnici Virovitičko-podravske županije u radnom posjetu Holzclusteru Steiermark

Novosti   |   ravidra.hr  |  29.03.2011.
Predstavnici Virovitičko-podravske županije u radnom posjetu Holzclusteru Steiermark

Klasteri su  nužni alat za specijalizaciju regija odnosno županija i pretpostavka konkurentnog i održivog razvoja, kako samih članica klastera tako i županije. Još tijekom 2011. godine u sklopu IPA CBC HU HR projekta D.E.N.S, članovi VIRIDIS-a Drvnog klastera Virovitičko-podravske županije zajedno s predstavnicima Virovitičko-podravske županije i Razvojne agencije VIDRA posjetili su Holzcluster Steiremark u Zeltwegu gdje su se upoznali s prednostima udruživanja u klasterske inicijative. Umrežavanjem regionalnih i lokalnih samouprava, financijskih i znanstvenih organizacija i samih poduzetnika, Holzcluster Steiermark sa svoje 153 članice omogućio je razvoj drvne industrije (drvne građevine) u pokrajini Štajerskoj na konkurentan i održivi način.

Imajući u vidu takav koncept razvoja, Razvojna agencija VIDRA  u suradnji s Drvnim klasterom VIRIDIS prijavila je projekt Drvni centar izvrsnosti Panonske Hrvatske koji će se financirati iz EU fondova a pružat će usluge mikro, malim i srednjim poduzetnicima ne samo Virovitičko-podravske, već i ostalim poduzetnicima Panonske regije. Župan Tomislav Tolušić, zamjenik župana Zdravko Dijaković, ravnateljica VIDRA-e agencije za regionalni razvoj VPŽ Sanja Bošnjak i Neda Martić, stručna suradnica u  Razvojnoj agenciji VIDRA i tajnica VIRIDIS-a drvnog klastera VPŽ posjetili su Holzcluster Steiermark u Zeltwegu gdje su se upoznali s Inovacijskim centrom Holzclustera Steiremark koji čini okosnicu razvoja i klastera ali i cjelokupne drvne industrije te regije.

Prijavljeni projekt županijskog Drvnog centra izvrsnosti će imati elemente slične kao i kompleks Holzclustera i Holzinovacijskog centra a s ciljem podizanja konkurentnosti drvne industrije Virovitičko-podravske županije.

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.