Viridis

Sastanak VIRIDIS-a - drvnog klastera Virovitičko-podravske županije

Novosti   |   ravidra.hr  |  21.02.2013.
Sastanak VIRIDIS-a - drvnog klastera Virovitičko-podravske županije

Jučer je zgradi županije pod predsjedanjem Daniela Smiljanića, predsjednika Drvnog klastera Virovitičko-podravske županije – VIRIDIS, održan radni sastanak članica klastera. Na početku sastanka je tajnica klastera Neda Martić prezentirala dosadašnji rad i poslovanje klastera.

Predstavljen je projekt Panonski drvni centar izvrsnosti o čijoj provedbi i problematici su govorili ravnateljica VIDRA-e Sanja Bošnjak i ovlašteni arhitekt Kruno Kovač. Međunarodni stručnjak za razvoj klastera Toby Philpott kao član tima na projektu Podrška razvoja klasteri upoznao je prisutne o ciljevima projekta, te iznio niz prednosti i mogućnosti u prevladavanju prepreka u razvoju klastera. Na sastanku se raspravljalo o uključivanju novih članica klastera čiji predstavnici su prisustvovali sastanku, te predstavili svoje tvrtke i iznijeli razloge pristupanja klasteru.

Predloženo je da se u narednom periodu definiraju uvjeti koje bi tvrtke trebale zadovoljiti pri učlanjenju u klaster. Analizirane su mogućnosti prijave klastera  na objavljeni natječaj MINPO-a, te potreba za angažiranjem jednog djelatnika u funkciji klaster menađera u cilju boljeg i produktivnjeg rada klastera. Mario Abramović podnio je izvještaj s konstituirajuće sjednice upravnog odbora Nacionalnog drvnog klastera kongurentnosti, a predsjednik klastera VIRIDIS Danijel Smiljani istaknuo je prednosti koje će čitav drvnoprerađivački sektor imati od osnivanja, te aktivnog uključivanja u Nacionalni klaster konkurentnosti.

Na sastanku su se predstavili potencijalni novi članovi klastera tvrtke Paneli Matasić, Pilana Ivča, Interijer Jirouš.

Predložen i prvi zajednički proizvodni projekt klastera. Hrvatska misija u Tanzaniji uputila je zamolbu za pomoć u opremanju vrtića za 160 djece te je predloženo da se klaster uključi u ovu humanitarnu akciju. Oprema bi se sastojala od drvenog namještaja koji bi izradili i financirali članovi klastera. Svi članovi su se složili da se prihvati sudjelovanje u ovoj akciji koja bi osim humanitarnog imala i značajan promidžbeni karakter.

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.