Viridis

Tjedan dizajna Zagreb obilježio je nastup Krunoslava Kovača i prezentacija Natalije Havidić - PANONSKI DRVNI CENTAR KOMPETENCIJA

Novosti   |   29.04.2014.
Tjedan dizajna Zagreb obilježio je nastup Krunoslava Kovača i prezentacija Natalije Havidić - PANONSKI DRVNI CENTAR KOMPETENCIJA

Prošli tjedan u prostoru Laube od 23. do 27 travnja 2014 godine održan je Tjedan dizajna Zagreb gospodarsko-kulturna, izlagačka i promotivna manifestacija.

Na prvom Tjednu dizajna razgovaralo se o temi Razvoj strategije kreativnih industrija kroz niz predstavljanja projekata i panel diskusija. U četvrtak od 11.00 do 16.00 sati predstavljeni su projekti koji se bave kreativnim industrijama i njihovom implementacijom u privredu i kulturu. Cilj Tjedna dizajna Zagreb je umrežavanje i jačanje suradnje te otvaranje strukovnog dijaloga unutar sektora kreativnih industrija.  Na Tjednu dizajna izlagao je i član Drvnog klaster VIRIDIS Krunoslav Kovač sa svojom kolekcijom namještaja Arshany koji konstantno dokazuje proaktivnost dizajna  u kreativne industrije, a  također pristvovala je i ravnateljica Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije (VIDRA) Natalija Havidić i prezentirala projekte koje je Virovitičko-podravska županije  zahvaljujući EU fondovima realizirala  (40 projekata vrijednih 15 mil. Eura) a  istaknula je i kako je samo ove godine VIDRA  prijavila još deset projekata u vrijednosti od 43 mil. eura. Također u fokusu prezentacije je bio Panonski drvni centar komepetencija koji je osovina za realizaciju i razvoj strategije kreativnih industrija i čijem vizualnom identitetu je upravo arhitekt Krunoslav Kovač dao pečat istaknula je ravnateljica Natalija Havidić te dodala kako će Panonski drvni centar kompetencija u Virovitici biti potporna institucija za razvoj inovativnih proizvoda od drva. Uz istraživanje i razvoj proizvoda od drva i prateće industrije, Centar će nuditi i usluge transfera tehnologije prema malim i srednjim poduzetnicima, te usluge izrade prototipa inovativnih proizvoda od drva, uslugu produkt dizajna, dizajna pakiranja za proizvode od drva i proizvode pratećih industrija, zatim usluge poslovnog savjetovanja i kreiranja robnih marki. Osim usluga direktno povezanih s razvojem proizvoda veće dodane vrijednosti, Centar će u suradnji sa znanstvenim institucijama, a posebno sa Šumarskim fakultetom u Zagrebu i institutom Ruđer Bošković kreirati specijalizirane programe za podizanje kompetencija radne snage u drvnoj i pratećim industrijama Hrvatske, ali i šire regije. „Cool Industries for the Creative City“, predstavili su   još i uvaženi kolege Daniela Angelina Jelinčić, a o projektima Zajednice za industrijski dizajn više je govorila Ada Kezić. Zajednički projekt Studija dizajna i Hrvatske obrtničke komore predstavio je Mladen Orešić i predstavnik HOK-a, a o projektima Šumarskog fakulteta govorila je Danijela Domljan.

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.