Viridis

U organizaciji poduzeća Ciprijanović d.o.o. drvnom klasteru VIRIDIS prezentirane kreditne linije HBOR-a

Novosti   |   ravidra.hr  |  25.04.2012.
U organizaciji poduzeća Ciprijanović d.o.o. drvnom klasteru VIRIDIS prezentirane kreditne linije HBOR-a

U organizaciji poduzeća Ciprijanović d.o.o. iz Orahovice,  članicama  drvnog klastera Virovitičko-podravske županije VIRIDIS Boris Čagalj, voditelj poslovnice HBOR-a, prezentirao  je kreditne linije  HBOR-a.

Nakon načelnog dogovora za vrijeme održavanja VIROEXPO-a, na kojem se je uspješno predstavio drvni klaster Virovitičko-podravske županije, poduzeće  Ciprijanović  d.o.o. preuzelo je inicijativu i u sjedištu svoje firme organizirao predstavljanje kreditnih linija HBOR-a. Boris Čagalj voditelj HBOR-ove poslovnice iz Osijeka koji je i za vrijeme sajma i sam zamolio članice klastera da mu upute zahtjeve i svoja razmišljanja na koji način bi se HBOR mogao kvalitetnije uključiti u povećanje konkurentnosti članica klastera, a time i cijelog klastera, kvalitetno ponudio kreditne aranžmane usluga koje nudi HBOR. Riječ je o kvalitetnim kreditnim linijama uz minimalne kamatne stope, osiguranjima izvoza, kreditne linije za pripremu izvoza i sl. Za korištenje kredita potrebni su i pozitivni rezultati poslovanja što je i jedan od uvjeta poslovanja u klasteru.

Nakon prezentacije vodio se razgovor o efektima koji su postignuti predstavljanjem klastera na VIROEXPO-u, a i dogovori oko daljnjeg predstavljanja klastera na sajmovima. Prvo predstavljanje će biti na sajmu inovacija Agro Arca u Slatini , sajam u Barcsu u petom mjesecu  zatim opći sajam u Koprivnici u krajem šestog mjeseca.

Nadalje, pripremljena je i predstavljena ponuda za izradu zajedničke Internet stranice kojom se žele iskoristiti prednosti Internet marketinga.

U neformalnom razgovoru diskutiralo se o problemima naše drvne industrije, odnosno o problemima i koja su rješenja za javljanje na javne natječaje, problemi oko tržišta nabave i sl.

VIRIDIS će uzeti aktivnu ulogu u provedi IPA projekta „Podrška razvoju klastera“ te prisustvovati 1. sastanku sektorske Radne skupine za razvoj regionalnih klastera na temu osnivanja pilot regionalnog klastera u drvno-prerađivačkom sektoru. Za odlazak na sastanak  imenovani su Kruno Kovač i Neda Martić.

Na kraju sastanka ravnateljica VIDRA-e – agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije – Sanja Bošnjak istaknula je da je naša ideja oko izgradnje i formiranja Drvnog centra izvrsnosti ušla u bazu podataka koji se planira financirati iz Strukturnih fondova.

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.