Viridis

VIRIDIS – pozitivni rezultati poslovanja za 2012. godinu.

Novosti   |   ravidra.hr  |  22.01.2013.
VIRIDIS – pozitivni rezultati poslovanja za 2012. godinu.

Na štandu VIRIDISA – drvnog klastera Virovitičko – podravske  županije, a u sklopu VIROEXPO-a 2013, predstavljeni su rezultati poslovanja članica ovog drvnog klastera. Rezultate poslovanja ponosno je iznio  dopredsjednik klastera  Mladen Balić.

Naime  proizvodne članice klastera  ukupno su povećale promet u odnosu na 2011. godinu za 6,65% te povećale zaposlenost za 11%. Naime proizvodne članice klastera u 2011. godini zapošljavale su na godišnjem nivou  318 radnika, a u 2012. godini 353 radnika. Broj zaposlenih čija se djelatnost nadovezuje na poslovanje članica klastera je i veći jer neka poduzeća imaju ugovorenu  kooperantsku proizvodnju za potrebe članica klastera (pilane, tapetari i sl).

U ukupnom prometu članica klastera izvoz je zastupljen sa 63%.  Neke članice kao što su Ciprijanović d.o.o.  izvozi direktno preko 74% proizvodnje, a indirektno čak i oko 90% proizvodnje se plasira na strana tržišta.

Napominjemo da je uvjet da bi poduzeće bilo članica klastera,  mora imati pozitivne financijske rezultate, ne smije biti u blokadi i  ne smije imati nepodmirenih obveza  prema državi.

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.